Akis

Santorini, Grecia

Descriere hotel:         Hotelul Akis de 2 stele, este un resort ce oferă clienților săi un sejur plăcut, liniștit și cu momente unice.   Citește mai mult

Pentru a afla ofertele și disponibilitatea, configurează-ți vacanța folosind butonul Verifică Datele. Pentru a continua cu rezervarea, apăsați butonul Rezervă Acum.

Descrierea Hotelului

        Hotelul Akis de 2 stele, este un resort ce oferă clienților săi un sejur plăcut, liniștit și cu momente unice.

 

Localizare

        Hotelul Akis este situat în centrul satului Kamari, la aproximativ 40 de metri de plajă şi de diverse cafenele şi restaurante. Centrul oraşului Fira poate fi accesat uşor cu autobuzul în 15 minute, staţia fiind chiar în faţa hotelului. 
        Aeroportul insulei Santorini poate fi accesat facil, în 7 minute cu taxiul sau autobuzul.  Acest hotel se află în imediata apropiere a Panagia Episkopi și Muzeul de Minerale si Fosile.

Facilități hotel

        Hotelul Akis oferă oaspeților săi un cocktail bar cu terasă, care se deschide dimineaţa devreme pentru a servi micul dejun, cafea şi băuturi. Conexiunea WiFi în toate zonele.
        Pentru doritori, se poate aranja inchirierea de autoturisme și bicilete. Animalele de companie sunt acceptate la cerere.

Facilități camere

        Hotelul dispune de o conexiune Wi-Fi în toate zonele și oferă o varietate de camere și apartamente. Hotelul Akis mai dispune și de camere de familie, pentru a putea petrece o vacanță memorabilă alături de cei dragi.
        Acestea sunt dotate cu aer condiționat, baie privata, telefon, TV și frigider.

Informații plajă

        Plaja Kamari – premiată cu Blue Flag, plaja este cunoscută și sub denumirea de Episkopi Gonia. Cu o lungime de 5 km, plaja este punctul de interes maxim al insulei. Pe plajă sau în apropierea ei sunt numeroase terase, baruri și restaurante, pentru toate gusturile și buzunarele. Anual pe plaja Kamari se organizează Festivalul de Jazz, sub egida „muzică bună într-un loc superb”.
        Iubitorii de scufundări pot sta fără griji, aici existând centre pentru scuba diving. În timpul zilelor toride de vară vă recomandăm să nu uitați papucii de plajă, pietricele negre de aici pot fi foarte fierbinți.

Conditii de plata

30% din valoarea totală a sejurului până la data de 31.01.2017;
60% din valoarea totală a sejurului până la data de 31.03.2017;
100% cu o lună înainte de check-in;
Valabilitate ofertă: Rezervări efectuate până la expirarea ofertei Early Booking.

Excursii opționale - Santorini (Grecia)

Descoperiți Sudul Insulei Santorini

Vă invităm să cunoașteți Sudul acestei frumoase insule din Marea Egee! Turul nostru pornește cu vizitarea uneia dintre cele mai vechi mănăstiri din Santorini – Mănăstirea Profetului Ilie – construită în anul 1712. Poziționată între satele tradiționale Pyrgos și Kamari, mănăstirea impresionează prin panorama pe care o oferă asupra insulei, fiind construită la o înălțimea de 565 de metri deasupra mării. Luăm un moment de repaus pentru a vă bucura de toată frumusețea naturală a insulei Santorini și pentru a captura câteva instantanee.

Ne continuăm călătoria și ne oprim apoi în satul pitoresc Megalochori, sat cu tradiție ce datează încă din secolul al XVII-lea. Nucleul unor vile istorice, case tradiționale vechi și presupuse ascunzători de pirați, satul este renumit pentru exportul de vin Vinsanto.

Următoarea oprire a turului – situl arheologic Akrotiri. Reprezentând un fost avanpost minoic, situl a fost descoperit de arheologul grec Spyridon Marinatos în anul 1967, acesta prezentând împrejurările unei mari erupții vulcanice din jurul anului 1650 e.n.

Ne îndreptăm în continuare spre satul Emborio. Satul are un minunat centru tradițional în care vom găsi ruinele unei cetăți medievale, un labirint de străzi foarte înguste și case ”îmbrăcate în haine albe”.

Părăsim satul și mergem să ne relaxăm și să savurăm specialități grecești pe plaja Perivolos sau ”plaja neagră”, denumită astfel pentru țărmul care abundă în pietricele negre.

Încheiem excursia cu o vizită aparte, vom merge să vizităm o cramă de pe insulă. Aici vom degusta într-un cadru natural de excepție soiuri locale de vinuri.

Orașul antic Thira

Plecăm din satul Kamari și ne îndreptăm spre orașul antic Thira, un stabiliment al dorienilor din secolul al IX-lea Î.Hr. Thira este format din ruine elenistice, romane și bizantine, acestea incluzând temple, case cu mozaicuri, o agora și un teatru.

Apus de soare în Stațiunea Oia

Prima oprire a excursiei este de ordin spiritual, mergem să vizităm Mănăstirea Panagia Episkopi din satul Mesa Gonia. Clădirea bisericii a fost comandată de împăratul bizantin Alexios I Comnen la sfârșitul secolului al XI-lea, iar din anul 1962, frumosul lăcaș a devenit monument protejat prin lege.

Continuăm drumul spre satul Pyrgos – cel mai înalt punct al insulei Santorini. Acest sat de deal (declarat așezare protejată în 1995) oferă o vedere excepțională asupra satul Oia. Punctul de atracție al vizitei vor fi ruinele Castelului venețian Kasteli.

Turul nu se oprește aici! Mergem să vizităm satul tradițional Imerovigli. Satul cu căsuțe albe și domuri de safir, poteci înguste și apusuri de soare epice, ne va surprinde și cu priveliștea superba asupra vulcanului.

Ultima oprire – celebrul sat Oia. Frumusețea satului este de neegalat, greu de descris în cuvinte. Veți fi surprinși de case albe cu nuanțe fuchsia, albastru cobalt, roz și roșu pământesc. Oia este unul dintre cele mai fotografiate locurile din lume. Loc de inspirație pentru artiști, poeți și turiști, Oia este cel mai bine cunoscut pentru apusuri de soare impresionante.

Croazieră Caldera

Vulcani, izvoare termale și relaxare, într-un cuvânt Caldera. Vizităm împreună Insula Nea Kameni – o mică insulă vulcanică nelocuită. Nea Kameni alături de insula Palea s-au format în urma a două milenii de erupții repetate de lavă și cenușă.Continuăm croaziera și mergem să vizităm izvoarele termale și chiar să înotăm în aceste jacuzzi naturale unde apa își menține temperatura la 35-36° C.

În final acostăm în Insula Thirassia, pentru a ne relaxa pe plajă și pentru a lua masa la unul dintre restaurantele pescărești.

Santorini

Descriere destinație

Introducere

Cunoscută drept Insula Îndrăgostiților, Santorini este destinația cu cele mai spectaculoase peisaje din Grecia. Frumusețea locurilor amintește de legendara Atlantida, locul mitic al unei civilizații înfloritoare. Insula atrage numeroși turiști an de an, fascinați de casele tradiționale și domurile albastre ale bisericuțelor, toate luminând sub soarele blând elen. Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe în Grecia, spectaculoasa insulă Santorini este destinația potrivită pentru dumneavoastră.

Geografie pe scurt

Santorini face parte din grupul Insulelor Cyclade, fiind cea mai sudică insulă. Aflată la mare distanță de continent, în Marea Egee, accesul pe insulă este dominat de către cursele aeriene. Cu un relief predominant muntos, Santorini este o insulă vulcanică, formată acum 3600 de ani. Astăzi pe insulă locuiesc 14.000 de persoane în 13 sate, cel mai faimos fiind satul Oia.

Climă și temperaturi

Anual, pe insulă clima este împărțită în 2 sezoane, cald și umed. În timpul sezonului estival în Santorini temperaturile variază între 17°C și 29°C, cea mai bună perioadă de vizitare a insulei fiind în lunile iunie, iulie și prima jumătate a lunii septembrie. În perioada octombrie – mai se înregistrează cele mai mari cantități de precipitații din an.

Plaje

Plajele din Santorini, sunt unice în Grecia. Fiind o insulă vulcanică, plajele de aici sunt acoperite de pietricele negre, gri sau roșii. Frumusețea locurilor este punctul forte al plajelor, peisajele de aici vă vor cuceri pe loc.

Plaja Kamari – premiată cu Blue Flag, plaja este cunoscută și sub denumirea de Episkopi Gonia. Cu o lungime de 5 km, plaja este punctul de interes maxim al insulei. Pe plajă sau în apropierea ei sunt numeroase terase, baruri și restaurante, pentru toate gusturile și buzunarele. Anual pe plaja Kamari se organizează Festivalul de Jazz, sub egida „muzică bună într-un loc superb”. Iubitorii de scufundări pot sta fără griji, aici existând centre pentru scuba diving. În timpul zilelor toride de vară vă recomandăm să nu uitați papucii de plajă, pietricele negre de aici pot fi foarte fierbinți.

Plaja din Perissa – situată în zona Kolada, plaja este la mare căutare printre tineri. Plaja este perfectă pentru practicarea sporturilor nautice, în special jet ski, scufundări, plimbări cu banana sau canoe. În zona plajei puteți să vă cazați la pensiunile și hostel-urile de aici, tarifele fiind decente.

Red Beach – cunoscută pentru nisipul roșiatic, plaja se află în zona orașului Akrotiri. Înconjurată de stânci vulcanice impunătoare negre și roșii, plaja este de mici dimensiuni, uneori fiind foarte aglomerată. Frumusețea plajei, a făcut ca acest loc să devină un obiectiv turistic în sine.

Plaja Albă – aflată în apropiere de Red Beach, accesul către plajă se face doar cu ajutorul bărcilor. Stânci albe înconjoară plaja, aceasta fiind acoperită cu pietricele albe, gri sau negre, vă vor duce cu gândul către plajele exotice din zonele îndepărtate ale globului.

Plaja Mesa Pigadia – dacă doriți să vă deconectați de la agitația din stațiune, vă recomandăm plaja Mesa Pigadia. Situată în zona Akrotiri, plaja este are dimensiuni reduse. Descrisă ca o plajă stâncoasă, de aici puteți admira farul din portul Akrotiri ce veghează buna desfășurare a traficului maritim.

Cele mai renumite stațiuni

Insula este împânzită de stațiuni. Acestea sunt amenajate pe stânci înalte, formate în urma erupțiilor vulcanice. Construite în stil tradițional, veți petrece un sejur de vis în Santorini.

Stațiunea Oia – amenajată în vârful unor stânci, este foarte populară printre turiști, pentru frumusețea peisajelor. Dominată de casele tradiționale albe și bisericuțele cu domurile vopsite în albastru, satul Oia este o locație liniștită. Atmosfera calmă, oamenii primitori, numeroasele cazări și magazinele diverse sunt elementele ce caracterizează acest colț de rai. Ajunși în Santorini, trebuie să petreceți câteva seri în Oia, pentru a vedea cel mai frumos apus de soare din minunata insulă elenă.

Stațiunea Kamari – situată în sud-estul insulei, Kamari se află la doar 10 km de capitala insulei, Fira. Reconstruită în 1956, stațiunea a devenit una dintre cele mai importante destinații din Santorini. Centrul stațiunii este mereu animat de taverne, baruri, restaurante și magazine diverse.

Fira – amenajată la 260 metri altitudine, pe o stâncă impresionantă, este centrul administrativ al insulei. Aici veți descoperi clădiri superbe scăldate în razele solare, peisaje unice și numeroase hoteluri de lux. Accesul în stațiune, din port, se poate face fie prin intermediul telecabinei (tariful fiind de 5 euro/adult + 2.5 euro bagaje/adult) sau cu măgarul (tariful fiind cuprins între 3 și 5 euro).

Stațiunea Karterados – cea mai apropiată localitate de aeroportul din Santorini, satul se face remarcat prin arhitectura tradițională și peisajele de basm. Fiind învecinată cu numeroase podgorii, satul este recunoscut pentru producția de vinuri. Aici vă veți delecta cu numeroase produse tradiționale.

Monolithos – situată pe coasta de est a insulei, se află la 9 km de Fira. În apropierea stațiunii se află o fâșie aurie de nisip bine organizată, frecventată des de către turiști. Aici vizitatorii se pot răcori la beach barul din zonă, pot înota în apa albastră a mării sau se pot distra pe plajă la unul din terenurile de fotbal, volei sau baschet.

Lucruri ce nu trebuie ratate

Apusul de soare din Oia – veți rămâne fascinați de apusurile de basm. Aici există un punct de observare mereu aglomerat, amenajat pe castelul Kastro. Castelul Kastro – ridicat de către venețieni în satul Oia, castelul este mereu vizitat de către turiști pentru peisajele idilice ale insulei.

Închiriază o mașină – pornește în explorarea insulei și vizitează principalele stațiuni și monumentele lor.

Castelul Skaros – un alt monument ridicat de către venețieni, construcția se află în satul Imerovigli. Amenajat în anul 1207, castelul a fost părăsit în anul 1880, aici aflându-se birourile administrative ale insulei. Astăzi se mai pot observa ruinele cetății, monumentul fiind transformat în obiectiv turistic.

Trăiește o expediție inedită – o altă modalitate de a-ți petrece timpul liber este o plimbare cu măgărușul.

Obiective turistice

Portul Ammoudi – micul port din stațiunea Oia, organizează croaziere către Insula Thissia. Peisajul boem de aici încântă pe fiecare turist în parte. Tarifele pentru o croazieră pornesc de la 30 de euro/persoană.

Bisericile și capele din Imerovigli – biserica Ayios Georgios și capela Teoskepasti sunt cele mai cunoscute monumente de aici. Aflate în apropierea stâncii Skaros, aceste lăcașe religioase respectă arhitectura tradițională specifică insulei.

Faceți o plimbare între Fira și Firostefani – în scurta călătorie către Firostefani, traseul este o atracție turistică în sine. Timp de 10 minute, cât durează plimbarea vă veți relaxa într-un loc de basm.

Catedrala Ortodoxă Metropolitană – arhitectura catedralei este superbă. Decorată cu fresce și mozaicuri unice, catedrala din orașul Fira merită atenția dumneavoastră.

Traseul Fira – Oia – odată ajunși în Santorini, trebuie să faceți acest traseu. Nu o să regretați niciun moment din timpul plimbării, farmecul insulei sigur o să vă cucerească.

Concluzii

Santorini este perla turismului grecesc. Peisajele superbe, casele tradiționale și farmecul local cuceresc mii de turiști an de an. Deși este o destinație puțin mai scumpă, merită toții banii. Santorini este locul ce trebuie vizitat măcar o dată în viață!

Descrierea Hotelului

        Hotelul Akis de 2 stele, este un resort ce oferă clienților săi un sejur plăcut, liniștit și cu momente unice.

 


Localizare

        Hotelul Akis este situat în centrul satului Kamari, la aproximativ 40 de metri de plajă şi de diverse cafenele şi restaurante. Centrul oraşului Fira poate fi accesat uşor cu autobuzul în 15 minute, staţia fiind chiar în faţa hotelului. 
        Aeroportul insulei Santorini poate fi accesat facil, în 7 minute cu taxiul sau autobuzul.  Acest hotel se află în imediata apropiere a Panagia Episkopi și Muzeul de Minerale si Fosile.


Facilități hotel

        Hotelul Akis oferă oaspeților săi un cocktail bar cu terasă, care se deschide dimineaţa devreme pentru a servi micul dejun, cafea şi băuturi. Conexiunea WiFi în toate zonele.
        Pentru doritori, se poate aranja inchirierea de autoturisme și bicilete. Animalele de companie sunt acceptate la cerere.


Facilități camere

        Hotelul dispune de o conexiune Wi-Fi în toate zonele și oferă o varietate de camere și apartamente. Hotelul Akis mai dispune și de camere de familie, pentru a putea petrece o vacanță memorabilă alături de cei dragi.
        Acestea sunt dotate cu aer condiționat, baie privata, telefon, TV și frigider.


Informații plajă

        Plaja Kamari – premiată cu Blue Flag, plaja este cunoscută și sub denumirea de Episkopi Gonia. Cu o lungime de 5 km, plaja este punctul de interes maxim al insulei. Pe plajă sau în apropierea ei sunt numeroase terase, baruri și restaurante, pentru toate gusturile și buzunarele. Anual pe plaja Kamari se organizează Festivalul de Jazz, sub egida „muzică bună într-un loc superb”.
        Iubitorii de scufundări pot sta fără griji, aici existând centre pentru scuba diving. În timpul zilelor toride de vară vă recomandăm să nu uitați papucii de plajă, pietricele negre de aici pot fi foarte fierbinți.


30% din valoarea totală a sejurului până la data de 31.01.2017;
60% din valoarea totală a sejurului până la data de 31.03.2017;
100% cu o lună înainte de check-in;
Valabilitate ofertă: Rezervări efectuate până la expirarea ofertei Early Booking.

Excursii opționale - Santorini (Grecia)

Descoperiți Sudul Insulei Santorini

Vă invităm să cunoașteți Sudul acestei frumoase insule din Marea Egee! Turul nostru pornește cu vizitarea uneia dintre cele mai vechi mănăstiri din Santorini – Mănăstirea Profetului Ilie – construită în anul 1712. Poziționată între satele tradiționale Pyrgos și Kamari, mănăstirea impresionează prin panorama pe care o oferă asupra insulei, fiind construită la o înălțimea de 565 de metri deasupra mării. Luăm un moment de repaus pentru a vă bucura de toată frumusețea naturală a insulei Santorini și pentru a captura câteva instantanee.

Ne continuăm călătoria și ne oprim apoi în satul pitoresc Megalochori, sat cu tradiție ce datează încă din secolul al XVII-lea. Nucleul unor vile istorice, case tradiționale vechi și presupuse ascunzători de pirați, satul este renumit pentru exportul de vin Vinsanto.

Următoarea oprire a turului – situl arheologic Akrotiri. Reprezentând un fost avanpost minoic, situl a fost descoperit de arheologul grec Spyridon Marinatos în anul 1967, acesta prezentând împrejurările unei mari erupții vulcanice din jurul anului 1650 e.n.

Ne îndreptăm în continuare spre satul Emborio. Satul are un minunat centru tradițional în care vom găsi ruinele unei cetăți medievale, un labirint de străzi foarte înguste și case ”îmbrăcate în haine albe”.

Părăsim satul și mergem să ne relaxăm și să savurăm specialități grecești pe plaja Perivolos sau ”plaja neagră”, denumită astfel pentru țărmul care abundă în pietricele negre.

Încheiem excursia cu o vizită aparte, vom merge să vizităm o cramă de pe insulă. Aici vom degusta într-un cadru natural de excepție soiuri locale de vinuri.

Orașul antic Thira

Plecăm din satul Kamari și ne îndreptăm spre orașul antic Thira, un stabiliment al dorienilor din secolul al IX-lea Î.Hr. Thira este format din ruine elenistice, romane și bizantine, acestea incluzând temple, case cu mozaicuri, o agora și un teatru.

Apus de soare în Stațiunea Oia

Prima oprire a excursiei este de ordin spiritual, mergem să vizităm Mănăstirea Panagia Episkopi din satul Mesa Gonia. Clădirea bisericii a fost comandată de împăratul bizantin Alexios I Comnen la sfârșitul secolului al XI-lea, iar din anul 1962, frumosul lăcaș a devenit monument protejat prin lege.

Continuăm drumul spre satul Pyrgos – cel mai înalt punct al insulei Santorini. Acest sat de deal (declarat așezare protejată în 1995) oferă o vedere excepțională asupra satul Oia. Punctul de atracție al vizitei vor fi ruinele Castelului venețian Kasteli.

Turul nu se oprește aici! Mergem să vizităm satul tradițional Imerovigli. Satul cu căsuțe albe și domuri de safir, poteci înguste și apusuri de soare epice, ne va surprinde și cu priveliștea superba asupra vulcanului.

Ultima oprire – celebrul sat Oia. Frumusețea satului este de neegalat, greu de descris în cuvinte. Veți fi surprinși de case albe cu nuanțe fuchsia, albastru cobalt, roz și roșu pământesc. Oia este unul dintre cele mai fotografiate locurile din lume. Loc de inspirație pentru artiști, poeți și turiști, Oia este cel mai bine cunoscut pentru apusuri de soare impresionante.

Croazieră Caldera

Vulcani, izvoare termale și relaxare, într-un cuvânt Caldera. Vizităm împreună Insula Nea Kameni – o mică insulă vulcanică nelocuită. Nea Kameni alături de insula Palea s-au format în urma a două milenii de erupții repetate de lavă și cenușă.Continuăm croaziera și mergem să vizităm izvoarele termale și chiar să înotăm în aceste jacuzzi naturale unde apa își menține temperatura la 35-36° C.

În final acostăm în Insula Thirassia, pentru a ne relaxa pe plajă și pentru a lua masa la unul dintre restaurantele pescărești.

Santorini

Descriere destinație

Introducere

Cunoscută drept Insula Îndrăgostiților, Santorini este destinația cu cele mai spectaculoase peisaje din Grecia. Frumusețea locurilor amintește de legendara Atlantida, locul mitic al unei civilizații înfloritoare. Insula atrage numeroși turiști an de an, fascinați de casele tradiționale și domurile albastre ale bisericuțelor, toate luminând sub soarele blând elen. Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe în Grecia, spectaculoasa insulă Santorini este destinația potrivită pentru dumneavoastră.

Geografie pe scurt

Santorini face parte din grupul Insulelor Cyclade, fiind cea mai sudică insulă. Aflată la mare distanță de continent, în Marea Egee, accesul pe insulă este dominat de către cursele aeriene. Cu un relief predominant muntos, Santorini este o insulă vulcanică, formată acum 3600 de ani. Astăzi pe insulă locuiesc 14.000 de persoane în 13 sate, cel mai faimos fiind satul Oia.

Climă și temperaturi

Anual, pe insulă clima este împărțită în 2 sezoane, cald și umed. În timpul sezonului estival în Santorini temperaturile variază între 17°C și 29°C, cea mai bună perioadă de vizitare a insulei fiind în lunile iunie, iulie și prima jumătate a lunii septembrie. În perioada octombrie – mai se înregistrează cele mai mari cantități de precipitații din an.

Plaje

Plajele din Santorini, sunt unice în Grecia. Fiind o insulă vulcanică, plajele de aici sunt acoperite de pietricele negre, gri sau roșii. Frumusețea locurilor este punctul forte al plajelor, peisajele de aici vă vor cuceri pe loc.

Plaja Kamari – premiată cu Blue Flag, plaja este cunoscută și sub denumirea de Episkopi Gonia. Cu o lungime de 5 km, plaja este punctul de interes maxim al insulei. Pe plajă sau în apropierea ei sunt numeroase terase, baruri și restaurante, pentru toate gusturile și buzunarele. Anual pe plaja Kamari se organizează Festivalul de Jazz, sub egida „muzică bună într-un loc superb”. Iubitorii de scufundări pot sta fără griji, aici existând centre pentru scuba diving. În timpul zilelor toride de vară vă recomandăm să nu uitați papucii de plajă, pietricele negre de aici pot fi foarte fierbinți.

Plaja din Perissa – situată în zona Kolada, plaja este la mare căutare printre tineri. Plaja este perfectă pentru practicarea sporturilor nautice, în special jet ski, scufundări, plimbări cu banana sau canoe. În zona plajei puteți să vă cazați la pensiunile și hostel-urile de aici, tarifele fiind decente.

Red Beach – cunoscută pentru nisipul roșiatic, plaja se află în zona orașului Akrotiri. Înconjurată de stânci vulcanice impunătoare negre și roșii, plaja este de mici dimensiuni, uneori fiind foarte aglomerată. Frumusețea plajei, a făcut ca acest loc să devină un obiectiv turistic în sine.

Plaja Albă – aflată în apropiere de Red Beach, accesul către plajă se face doar cu ajutorul bărcilor. Stânci albe înconjoară plaja, aceasta fiind acoperită cu pietricele albe, gri sau negre, vă vor duce cu gândul către plajele exotice din zonele îndepărtate ale globului.

Plaja Mesa Pigadia – dacă doriți să vă deconectați de la agitația din stațiune, vă recomandăm plaja Mesa Pigadia. Situată în zona Akrotiri, plaja este are dimensiuni reduse. Descrisă ca o plajă stâncoasă, de aici puteți admira farul din portul Akrotiri ce veghează buna desfășurare a traficului maritim.

Cele mai renumite stațiuni

Insula este împânzită de stațiuni. Acestea sunt amenajate pe stânci înalte, formate în urma erupțiilor vulcanice. Construite în stil tradițional, veți petrece un sejur de vis în Santorini.

Stațiunea Oia – amenajată în vârful unor stânci, este foarte populară printre turiști, pentru frumusețea peisajelor. Dominată de casele tradiționale albe și bisericuțele cu domurile vopsite în albastru, satul Oia este o locație liniștită. Atmosfera calmă, oamenii primitori, numeroasele cazări și magazinele diverse sunt elementele ce caracterizează acest colț de rai. Ajunși în Santorini, trebuie să petreceți câteva seri în Oia, pentru a vedea cel mai frumos apus de soare din minunata insulă elenă.

Stațiunea Kamari – situată în sud-estul insulei, Kamari se află la doar 10 km de capitala insulei, Fira. Reconstruită în 1956, stațiunea a devenit una dintre cele mai importante destinații din Santorini. Centrul stațiunii este mereu animat de taverne, baruri, restaurante și magazine diverse.

Fira – amenajată la 260 metri altitudine, pe o stâncă impresionantă, este centrul administrativ al insulei. Aici veți descoperi clădiri superbe scăldate în razele solare, peisaje unice și numeroase hoteluri de lux. Accesul în stațiune, din port, se poate face fie prin intermediul telecabinei (tariful fiind de 5 euro/adult + 2.5 euro bagaje/adult) sau cu măgarul (tariful fiind cuprins între 3 și 5 euro).

Stațiunea Karterados – cea mai apropiată localitate de aeroportul din Santorini, satul se face remarcat prin arhitectura tradițională și peisajele de basm. Fiind învecinată cu numeroase podgorii, satul este recunoscut pentru producția de vinuri. Aici vă veți delecta cu numeroase produse tradiționale.

Monolithos – situată pe coasta de est a insulei, se află la 9 km de Fira. În apropierea stațiunii se află o fâșie aurie de nisip bine organizată, frecventată des de către turiști. Aici vizitatorii se pot răcori la beach barul din zonă, pot înota în apa albastră a mării sau se pot distra pe plajă la unul din terenurile de fotbal, volei sau baschet.

Lucruri ce nu trebuie ratate

Apusul de soare din Oia – veți rămâne fascinați de apusurile de basm. Aici există un punct de observare mereu aglomerat, amenajat pe castelul Kastro. Castelul Kastro – ridicat de către venețieni în satul Oia, castelul este mereu vizitat de către turiști pentru peisajele idilice ale insulei.

Închiriază o mașină – pornește în explorarea insulei și vizitează principalele stațiuni și monumentele lor.

Castelul Skaros – un alt monument ridicat de către venețieni, construcția se află în satul Imerovigli. Amenajat în anul 1207, castelul a fost părăsit în anul 1880, aici aflându-se birourile administrative ale insulei. Astăzi se mai pot observa ruinele cetății, monumentul fiind transformat în obiectiv turistic.

Trăiește o expediție inedită – o altă modalitate de a-ți petrece timpul liber este o plimbare cu măgărușul.

Obiective turistice

Portul Ammoudi – micul port din stațiunea Oia, organizează croaziere către Insula Thissia. Peisajul boem de aici încântă pe fiecare turist în parte. Tarifele pentru o croazieră pornesc de la 30 de euro/persoană.

Bisericile și capele din Imerovigli – biserica Ayios Georgios și capela Teoskepasti sunt cele mai cunoscute monumente de aici. Aflate în apropierea stâncii Skaros, aceste lăcașe religioase respectă arhitectura tradițională specifică insulei.

Faceți o plimbare între Fira și Firostefani – în scurta călătorie către Firostefani, traseul este o atracție turistică în sine. Timp de 10 minute, cât durează plimbarea vă veți relaxa într-un loc de basm.

Catedrala Ortodoxă Metropolitană – arhitectura catedralei este superbă. Decorată cu fresce și mozaicuri unice, catedrala din orașul Fira merită atenția dumneavoastră.

Traseul Fira – Oia – odată ajunși în Santorini, trebuie să faceți acest traseu. Nu o să regretați niciun moment din timpul plimbării, farmecul insulei sigur o să vă cucerească.

Concluzii

Santorini este perla turismului grecesc. Peisajele superbe, casele tradiționale și farmecul local cuceresc mii de turiști an de an. Deși este o destinație puțin mai scumpă, merită toții banii. Santorini este locul ce trebuie vizitat măcar o dată în viață!


X

Configurează-ți vacanța!

Pentru a afla ofertele și disponibilitatea folosiți butoanele Confirmă Datele sau Trimite Solicitarea. Pentru a continua cu rezervarea online, apăsați butonul Rezervă Acum.