Les 4 Seasons

Zakynthos, Grecia

Pentru a afla ofertele și disponibilitatea, configurează-ți vacanța folosind butonul Verifică Datele. Pentru a continua cu rezervarea, apăsați butonul Rezervă Acum.

Excursii opționale - Zakynthos (Grecia)

Excursie cu vaporul

Pentru o zi relaxantă, plină de instantanee frumoase, vă recomandăm croaziera Peșterile Albastre-Navagio-Keri.
Călătoria începe bineînțeles din portul Zakynthos, iar prima oprire va fi la Peșterile Albastre (Blue Caves). Veți confunda pentru un moment Zakynthos cu Fiji, totul datorită peisajelor aparte și a acestor peșteri care te fac să te simți ca într-un paradis exotic.

După o sesiune de fotografii printre arcele create de eroziune, frumos scăldate în apa de culoare azurie a mării, continuăm drumul către plaja Navagio pentru câteva momente de răcorire.
Celebră pentru epava unui vapor, plaja Navagio este o imagine reprezentativă a insulei în toată lumea și unul din punctele turistice cele mai vizitate din Zakynthos.

Următoarea oprire din turul nostru este la Grotele Keri. Acestea impresionează prin rocile Mikri Megali și Mikri Myzithra, o serie de arcade de piatră, săpate de apă, prin care soarele creează jocuri minunate de culori și lumini.
Ultima oprire va fi pentru înot, relaxare și serenitate în stațiunea Vassilikos.

Turul insulei Zakynthos

Acest tur acordă turiștilor oportunitatea de a cunoaște principalele obiective istorice și naturale ale insulei, de a descoperi trecutul insulei pentru a-i înțelege frumusețea din prezent.

Turul începe cu vizita la Biserica Sfântul Dionysios, dedicată protectorului insulei. Biserica, este celebră pentru că deși a fost construită în anul 1948, a rezistat cutremurului din 1953.

Continuăm turul cu satul Bohali și castelul venețian construit pe ruinele vechii acropole. Turiștii au oportunitatea de a vizita siturile unor biserici din antichitate și din timpul dominației britanice.

Pentru împătimiții de shopping, turul continuă cu o sesiune de cumpărături în stațiunea Volimes - celebră pentru covoarele și mătasea fabricate manual de localnici.

Turul se încheie cu vizita opțională Peșterile Albastre din Agios Nikolaos și în final vizita la o cramă locală unde puteți degusta și cumpăra cele mai bune vinuri din soiuri atent selectate.

Vizită pe Insula Marathonisi 

Cu siguranță vă va bucura această excursie pe Insula Marathonisi, deoarece aici veți întâlni țestoasele Caretta-Caretta, specie pe cale de dispariție și protejata prin lege.
Acestea se adăpostesc aici, construindu-și frecvent cuiburi pentru depunerea ouălor.

Excursie Olympia – locul nașterii Jocurilor Olimpice

Plecăm din portul Zakynthos către portul Killini, ajungem într-unul dintre cele mai vechi orașe-stat din Peloponez - Olimpia, locul unde în epoca preistorică la fiecare 4 ani erau organizate jocuri în onoarea lui Zeus.

Cu toate că acele vremuri au apus de mult, tradiția continuă încă. Aici flacăra olimpică este aprinsă la fiecare patru ani în sanctuarul antic al Olimpiei și de aici transportată în țara unde se vor desfășura jocurile.
Excursia cuprinde și vizită la situl arheologic și sesiune pentru cumpărături și luarea prânzului.

Turul Insulei Kefalonia

Turul începe cu o scurtă croazieră din portul St. Nikolas către portul Pessada din Kefalonia. De aici vom continua drumul cu autocarul pentru a descoperi cea mai mare insulă din Marea Ionica.

Prima oprire a turului este vizita la Mănăstirea Sf. Gherasim (patronul insulei), cea mai venerată biserică de pe insulă, sub ea existând peștera în care chiar a locuit și s-a rugat Sfântul. În interiorul mănăstirii sunt expuse moaștele Sf. Gherasim într-un sicriu de argint.

Următoarea oprire din cadrul turului este la Peștera Drogarati – celebră pentru acustica sa impecabilă, aici susținându-se deseori concerte pentru public. Urmează Peștera Melissani, o peșteră curios distribuită, sub forma literei B, cu 2 camere separate de o mică insulă în centru.
Apa aici este incredibil de limpede și curată, fiind un mix de apă de mare și apă dulce.

O ultimă oprire va fi în capitala insulei Argostoli, din golful Livadi, loc ideal pentru a petrece timpul liber la cumpărături sau într-una din cafenele cochete.

Zakynthos

Descriere destinație

Introducere

Denumită ”Floarea Levantului” sau Zante, Insula Zakynthos este destinația preferată a iubitorilor de natură. Peisajele ludice, relieful variat, apele cristaline și plajele superbe impresionează an de an numeroși turiști de pe întregul continent.
Cu un trecut bogat, Zakynthos este recunoscută pentru numeroasele manifestări culturale dar și ca locul de origine a unor importante personalități din cultura elenă.

Geografie pe scurt

Cu o suprafață de 410 km pătrați, Zakynthos este a treia insulă ca dimensiune din grupul Insulelor Ionice. Situată în partea vestică a Peloponezului, insula se află la mică distanță de continent, transportul între insulă și continent fiind asigurat cu ajutorul ferry boat-ului (prețul unui bilet dus-întors fiind de 11 euro). Fie că folosiți mașina personală, autocarul sau avionul, accesul pe insulă este facil. Zona de litoral a insulei are o lungime de 125 km. Numeroasele plaje sunt răsfirate de-a lungul coastelor de nord, sud și est. Cele mai căutate plaje se află în zona sudică a insulei.

Climă și temperaturi

Cunoscută ca una dintre cele mai însorite insule din Grecia, în Zakynthos clima este de tip mediteraneean. Verile pe insulă sunt calde, iar iernile sunt blânde. Din punct de vedere al precipitațiilor, acestea sunt reduse. Deși sunt rare, ploile sunt torențiale și de scurtă durată. În perioada sezonului estival, temperaturile medii ajung în jurul valorii de 32 ⁰C. Cea mai bună perioadă pentru a vizita insula sunt lunile mai, iunie, septembrie și octombrie, temperaturile în aceste perioade fiind cuprinse între 25- 28⁰C.

Plajele din Zakynthos

Formele variate de relief întâlnite în zona de coastă a insulei, oferă posibilitatea turiștilor de a alege tipul de plajă preferată. Fie că sunt plaje întinse, izolate sau înguste, în Zakynthos aveți de unde să alegeți.

Plaja Navagio – cea mai cunoscută plajă din Grecia, poate fi vizitată de pe creste sau de pe mare. Pe stâncile ce se află în apropierea plajei este amenajat un punct de belvedere ce vă oferă o panoramă superbă asupra Golfului Navagio.

Plaja Laganas – este una dintre cele mai populare și cosmopolite plaje de pe insulă. Situată la aproximativ 9 km de orașul Zakynthos, plaja este protejată prin lege datorită unei specii rare de broaște țestoase. Denumite Caretta – Caretta, aceste broaște își construiesc cuiburile pe plajă unde își depun și ouăle.

Plaja Kalamaki – situată în prelungirea golfului Laganas, plaja este preferată de către familii pentru intrarea lină în apă, dar și pentru nisipul fin.

Plaja Dafni – descrisă ca o plajă rustică și izolată, aceasta se află în zona estică a insulei. Deși accesul către plajă este puțin mai anevoios, merită efortul să vizitați acest colț de rai. Dacă sunteți în căutarea unui loc liniștit, plaja Dafni este locul ideal!

Plaja Tsilivi – animată pe toată perioada sezonului estival, plaja din stațiunea Tsilivi atrage anual o mulțime de vizitatori. Aici se pot practica sporturi nautice, poți porni într-o mică expediție pescărească sau te poți plimba cu bărci de viteză.

Cele mai renumite stațiuni

Stațiunea Laganas – recunoscută pentru multitudinea de restaurante, cafenele, taverne, cluburi și magazine de suveniruri, stațiunea și-a câștigat titlul de centru al distracției din Zakynthos. Este cea mai mare și animată dintre stațiunile de pe insulă și este preferată în mare parte de către tineri și turiștii activi.

Stațiunea Kalamaki – turiștii descriu stațiunea ca fiind una dintre cele mai pitorești locații din Zakynthos. Situată în partea de sud-est a insulei, aceasta se întinde de-a lungul plajei Kalamaki. Frumusețea insulei este dată de vegetația bogată a locului, ceea ce-i conferă o notă exotică.

Tsilivi – situată foarte aproape de orașul Zante, Tsilivi atrage anual o mulțime de turiști. Aici se pot practica sporturi ca windsurfingul, schiul nautic și parasailing. În stațiune este amenajat un mic port pescăresc. Seara vă puteți relaxa la restaurantele cu produse locale sau să vă distrați într-un pub sau club.

Stațiunea Argassi – situată la poalele Muntelui Skopos, Argassi este cunoscută pentru viața activă de noapte, plajele cu nisip fin și pasiunea localnicilor de a practica sporturi acvatice.

Vassilikos – este destinația ideală pentru iubitorii vacanțelor liniștite. Situată într-un cadru paradisiac, Vassilikos este formată din mai mici sate ( Agios Ioannis, Xirokastelo, Vassilikos și Ano Vassilikos).

Nu rata în Zakynthos

- Descoperă orașul Zakynthos. Construit pe coasta estică a insulei, în apropierea dealului Bohali, orașul Zante are o arhitectură clasic mediteraneeană cu puternice influențe venețiene.

- Pornește într-un tur cu vaporul în jurul insulei. Zona de coastă a insulei este impresionantă.

- Mergeți seara în Keri pentru un apus de soare magic.

- Distrează-te cel puțin o seară în stațiunea Laganas!

- Vizitează plaja Navagio.

Obiective turistice

Peșterile Albastre - sunt faimoase datorită culorii albastru intens pe care o are apa din aceste goluri. Acestea s-au format în zona de nord a insulei, în apropierea Capului Skinari.

Plaja Navagio – a fost descoperită în ani ’80 în urma eșuării vasului Panagiotis. Spectaculoasa plajă este unul dintre locurile pe care trebuie să le vizitezi când ajungi în Zakynthos.

Fortăreața venețiană – ridicată pe vechea acropolă din Bohali, este moștenirea coloniștilor venețieni ce au stăpânit insula.

Muzeul Bizantin – ridicat de către academicianul Manolis Hadzakis în 1960, muzeul se află în Piața Solomon. Aici sunt expuse colecții de icoane, numeroase picturi cu teme religioase și alte obiecte ce țin de perioada post-bizantină. Tot  în incinta muzeului se găsește o machetă a orașului Zakynthos de la jumătatea secolului XX.

Unde ne distrăm

Cu siguranță Zakynthos este un loc perfect pentru a te distra. Petrecerile tradiționale grecești, sporturile nautice sau o seară în club sunt printre primele opțiuni ale turiștilor. Pentru iubitori vieții de noapte stațiunea Laganas este locul ideal. Pasionații de pescuit pot alege una dintre stațiunile Alykes sau Skinari, iar împătimiții sporturilor de apă se pot distra în stațiunile Keri sau Argassi.

Concluzii

Insula Zakynthos este locul ideal pentru a petrece un sejur reușit în însorita Grecie. Plajele cu nisip fin, peisajele ludice, apele adânci și formele de relief spectaculoase atrag an de an turiști din întreaga Europa. Fie că sunteți în căutarea unui sejur liniștit sau doriți o vacanță plină de distracție, insula Zakynthos trebuie vizitată cel puțin o dată în viață.

Excursii opționale - Zakynthos (Grecia)

Excursie cu vaporul

Pentru o zi relaxantă, plină de instantanee frumoase, vă recomandăm croaziera Peșterile Albastre-Navagio-Keri.
Călătoria începe bineînțeles din portul Zakynthos, iar prima oprire va fi la Peșterile Albastre (Blue Caves). Veți confunda pentru un moment Zakynthos cu Fiji, totul datorită peisajelor aparte și a acestor peșteri care te fac să te simți ca într-un paradis exotic.

După o sesiune de fotografii printre arcele create de eroziune, frumos scăldate în apa de culoare azurie a mării, continuăm drumul către plaja Navagio pentru câteva momente de răcorire.
Celebră pentru epava unui vapor, plaja Navagio este o imagine reprezentativă a insulei în toată lumea și unul din punctele turistice cele mai vizitate din Zakynthos.

Următoarea oprire din turul nostru este la Grotele Keri. Acestea impresionează prin rocile Mikri Megali și Mikri Myzithra, o serie de arcade de piatră, săpate de apă, prin care soarele creează jocuri minunate de culori și lumini.
Ultima oprire va fi pentru înot, relaxare și serenitate în stațiunea Vassilikos.

Turul insulei Zakynthos

Acest tur acordă turiștilor oportunitatea de a cunoaște principalele obiective istorice și naturale ale insulei, de a descoperi trecutul insulei pentru a-i înțelege frumusețea din prezent.

Turul începe cu vizita la Biserica Sfântul Dionysios, dedicată protectorului insulei. Biserica, este celebră pentru că deși a fost construită în anul 1948, a rezistat cutremurului din 1953.

Continuăm turul cu satul Bohali și castelul venețian construit pe ruinele vechii acropole. Turiștii au oportunitatea de a vizita siturile unor biserici din antichitate și din timpul dominației britanice.

Pentru împătimiții de shopping, turul continuă cu o sesiune de cumpărături în stațiunea Volimes - celebră pentru covoarele și mătasea fabricate manual de localnici.

Turul se încheie cu vizita opțională Peșterile Albastre din Agios Nikolaos și în final vizita la o cramă locală unde puteți degusta și cumpăra cele mai bune vinuri din soiuri atent selectate.

Vizită pe Insula Marathonisi 

Cu siguranță vă va bucura această excursie pe Insula Marathonisi, deoarece aici veți întâlni țestoasele Caretta-Caretta, specie pe cale de dispariție și protejata prin lege.
Acestea se adăpostesc aici, construindu-și frecvent cuiburi pentru depunerea ouălor.

Excursie Olympia – locul nașterii Jocurilor Olimpice

Plecăm din portul Zakynthos către portul Killini, ajungem într-unul dintre cele mai vechi orașe-stat din Peloponez - Olimpia, locul unde în epoca preistorică la fiecare 4 ani erau organizate jocuri în onoarea lui Zeus.

Cu toate că acele vremuri au apus de mult, tradiția continuă încă. Aici flacăra olimpică este aprinsă la fiecare patru ani în sanctuarul antic al Olimpiei și de aici transportată în țara unde se vor desfășura jocurile.
Excursia cuprinde și vizită la situl arheologic și sesiune pentru cumpărături și luarea prânzului.

Turul Insulei Kefalonia

Turul începe cu o scurtă croazieră din portul St. Nikolas către portul Pessada din Kefalonia. De aici vom continua drumul cu autocarul pentru a descoperi cea mai mare insulă din Marea Ionica.

Prima oprire a turului este vizita la Mănăstirea Sf. Gherasim (patronul insulei), cea mai venerată biserică de pe insulă, sub ea existând peștera în care chiar a locuit și s-a rugat Sfântul. În interiorul mănăstirii sunt expuse moaștele Sf. Gherasim într-un sicriu de argint.

Următoarea oprire din cadrul turului este la Peștera Drogarati – celebră pentru acustica sa impecabilă, aici susținându-se deseori concerte pentru public. Urmează Peștera Melissani, o peșteră curios distribuită, sub forma literei B, cu 2 camere separate de o mică insulă în centru.
Apa aici este incredibil de limpede și curată, fiind un mix de apă de mare și apă dulce.

O ultimă oprire va fi în capitala insulei Argostoli, din golful Livadi, loc ideal pentru a petrece timpul liber la cumpărături sau într-una din cafenele cochete.

Zakynthos

Descriere destinație

Introducere

Denumită ”Floarea Levantului” sau Zante, Insula Zakynthos este destinația preferată a iubitorilor de natură. Peisajele ludice, relieful variat, apele cristaline și plajele superbe impresionează an de an numeroși turiști de pe întregul continent.
Cu un trecut bogat, Zakynthos este recunoscută pentru numeroasele manifestări culturale dar și ca locul de origine a unor importante personalități din cultura elenă.

Geografie pe scurt

Cu o suprafață de 410 km pătrați, Zakynthos este a treia insulă ca dimensiune din grupul Insulelor Ionice. Situată în partea vestică a Peloponezului, insula se află la mică distanță de continent, transportul între insulă și continent fiind asigurat cu ajutorul ferry boat-ului (prețul unui bilet dus-întors fiind de 11 euro). Fie că folosiți mașina personală, autocarul sau avionul, accesul pe insulă este facil. Zona de litoral a insulei are o lungime de 125 km. Numeroasele plaje sunt răsfirate de-a lungul coastelor de nord, sud și est. Cele mai căutate plaje se află în zona sudică a insulei.

Climă și temperaturi

Cunoscută ca una dintre cele mai însorite insule din Grecia, în Zakynthos clima este de tip mediteraneean. Verile pe insulă sunt calde, iar iernile sunt blânde. Din punct de vedere al precipitațiilor, acestea sunt reduse. Deși sunt rare, ploile sunt torențiale și de scurtă durată. În perioada sezonului estival, temperaturile medii ajung în jurul valorii de 32 ⁰C. Cea mai bună perioadă pentru a vizita insula sunt lunile mai, iunie, septembrie și octombrie, temperaturile în aceste perioade fiind cuprinse între 25- 28⁰C.

Plajele din Zakynthos

Formele variate de relief întâlnite în zona de coastă a insulei, oferă posibilitatea turiștilor de a alege tipul de plajă preferată. Fie că sunt plaje întinse, izolate sau înguste, în Zakynthos aveți de unde să alegeți.

Plaja Navagio – cea mai cunoscută plajă din Grecia, poate fi vizitată de pe creste sau de pe mare. Pe stâncile ce se află în apropierea plajei este amenajat un punct de belvedere ce vă oferă o panoramă superbă asupra Golfului Navagio.

Plaja Laganas – este una dintre cele mai populare și cosmopolite plaje de pe insulă. Situată la aproximativ 9 km de orașul Zakynthos, plaja este protejată prin lege datorită unei specii rare de broaște țestoase. Denumite Caretta – Caretta, aceste broaște își construiesc cuiburile pe plajă unde își depun și ouăle.

Plaja Kalamaki – situată în prelungirea golfului Laganas, plaja este preferată de către familii pentru intrarea lină în apă, dar și pentru nisipul fin.

Plaja Dafni – descrisă ca o plajă rustică și izolată, aceasta se află în zona estică a insulei. Deși accesul către plajă este puțin mai anevoios, merită efortul să vizitați acest colț de rai. Dacă sunteți în căutarea unui loc liniștit, plaja Dafni este locul ideal!

Plaja Tsilivi – animată pe toată perioada sezonului estival, plaja din stațiunea Tsilivi atrage anual o mulțime de vizitatori. Aici se pot practica sporturi nautice, poți porni într-o mică expediție pescărească sau te poți plimba cu bărci de viteză.

Cele mai renumite stațiuni

Stațiunea Laganas – recunoscută pentru multitudinea de restaurante, cafenele, taverne, cluburi și magazine de suveniruri, stațiunea și-a câștigat titlul de centru al distracției din Zakynthos. Este cea mai mare și animată dintre stațiunile de pe insulă și este preferată în mare parte de către tineri și turiștii activi.

Stațiunea Kalamaki – turiștii descriu stațiunea ca fiind una dintre cele mai pitorești locații din Zakynthos. Situată în partea de sud-est a insulei, aceasta se întinde de-a lungul plajei Kalamaki. Frumusețea insulei este dată de vegetația bogată a locului, ceea ce-i conferă o notă exotică.

Tsilivi – situată foarte aproape de orașul Zante, Tsilivi atrage anual o mulțime de turiști. Aici se pot practica sporturi ca windsurfingul, schiul nautic și parasailing. În stațiune este amenajat un mic port pescăresc. Seara vă puteți relaxa la restaurantele cu produse locale sau să vă distrați într-un pub sau club.

Stațiunea Argassi – situată la poalele Muntelui Skopos, Argassi este cunoscută pentru viața activă de noapte, plajele cu nisip fin și pasiunea localnicilor de a practica sporturi acvatice.

Vassilikos – este destinația ideală pentru iubitorii vacanțelor liniștite. Situată într-un cadru paradisiac, Vassilikos este formată din mai mici sate ( Agios Ioannis, Xirokastelo, Vassilikos și Ano Vassilikos).

Nu rata în Zakynthos

- Descoperă orașul Zakynthos. Construit pe coasta estică a insulei, în apropierea dealului Bohali, orașul Zante are o arhitectură clasic mediteraneeană cu puternice influențe venețiene.

- Pornește într-un tur cu vaporul în jurul insulei. Zona de coastă a insulei este impresionantă.

- Mergeți seara în Keri pentru un apus de soare magic.

- Distrează-te cel puțin o seară în stațiunea Laganas!

- Vizitează plaja Navagio.

Obiective turistice

Peșterile Albastre - sunt faimoase datorită culorii albastru intens pe care o are apa din aceste goluri. Acestea s-au format în zona de nord a insulei, în apropierea Capului Skinari.

Plaja Navagio – a fost descoperită în ani ’80 în urma eșuării vasului Panagiotis. Spectaculoasa plajă este unul dintre locurile pe care trebuie să le vizitezi când ajungi în Zakynthos.

Fortăreața venețiană – ridicată pe vechea acropolă din Bohali, este moștenirea coloniștilor venețieni ce au stăpânit insula.

Muzeul Bizantin – ridicat de către academicianul Manolis Hadzakis în 1960, muzeul se află în Piața Solomon. Aici sunt expuse colecții de icoane, numeroase picturi cu teme religioase și alte obiecte ce țin de perioada post-bizantină. Tot  în incinta muzeului se găsește o machetă a orașului Zakynthos de la jumătatea secolului XX.

Unde ne distrăm

Cu siguranță Zakynthos este un loc perfect pentru a te distra. Petrecerile tradiționale grecești, sporturile nautice sau o seară în club sunt printre primele opțiuni ale turiștilor. Pentru iubitori vieții de noapte stațiunea Laganas este locul ideal. Pasionații de pescuit pot alege una dintre stațiunile Alykes sau Skinari, iar împătimiții sporturilor de apă se pot distra în stațiunile Keri sau Argassi.

Concluzii

Insula Zakynthos este locul ideal pentru a petrece un sejur reușit în însorita Grecie. Plajele cu nisip fin, peisajele ludice, apele adânci și formele de relief spectaculoase atrag an de an turiști din întreaga Europa. Fie că sunteți în căutarea unui sejur liniștit sau doriți o vacanță plină de distracție, insula Zakynthos trebuie vizitată cel puțin o dată în viață.


X

Configurează-ți vacanța!

Pentru a afla ofertele și disponibilitatea folosiți butoanele Confirmă Datele sau Trimite Solicitarea. Pentru a continua cu rezervarea online, apăsați butonul Rezervă Acum.